Historie

De houthandel van Soest is in 1929 door de heer J.J.G. Van Soest gestart en sinds die tijd een betrouwbare toeleverancier van vooral beukenhout voor de meubel- en houtverwerkende industrie gebleken. Na het overlijden van de heer J. van Soest in 1956 is de houthandel door vier van zijn zonen voortgezet. Zij hebben het bedrijf verder uitgebouwd.

Door de ingezette groei is er eerst in 1968 en later weer in 1981 een nieuwe fabriek gebouwd.

De huidige directie t.w. de heren Jan van Soest en Han Groot Koerkamp zijn begin 1985 in dienst gekomen en hebben nadat de heren senior in 1990 met pensioen gegaan zijn het volledige bedrijf overgenomen.

Beuken is de laatste jaren een gevraagde houtsoort hierdoor kwam de zagerij/houthandel in een periode van grote groei. Door grote investeringen in de zagerij en op het gebied van stomen en drogen bewees Gebr. van Soest steeds meer zijn exclusiviteit. Door deze expansie was de zagerij wederom gedwongen uit te zien naar een grotere locatie. Wat in 2000 resulteerde in onze huidige vestiging. In samenwerking met de gemeente Houten werd aan het Amsterdam Rijnkanaal een geschikte locatie van 30.000 m2 gevonden.

Daar hebben we onze huidige moderne zagerij kunnen bouwen. Hier werken we met ultra moderne computer gestuurde afkort- en zaagmachines, zaagschaafmachines, eigen stoom- en droogcapaciteit (8 kamers ca 800m3). Wij verzorgen voor u het gehele traject van stam tot eindproduct.